Trender webbdesign 2018
Trender webbdesign

Trender webbdesign 2018

VILKA TRENDER INOM WEBBDESIGN ÄR DET SOM GÄLLER ÅR 2018?

 1. Enkel och innovativ design. 
  Det vi kan se är trendigt inom webbdesign är en hemsida som är enkel fast eye catching. Vad menar vi med det? Jo det ska vara minimalistiskt fast med en design som sticker ut. Det kan vara häftiga bilder, mönster eller annat som påkallar uppmärksamhet. Kom ihåg: “less is more” och att “våga sticka ut” så är du hemma.

   

 2. Broken grid-layout
  Istället för att följa det traditionella rutmönster på ett strukturerat vis så är det numera trendigt att bryta dessa rutnät d.v.s. layouten är asymmetrisk. Bilder och texter överlappar varandra och skapar ett häftigare intryck. Yelvy.com är ett exempel på en sådan sida.

   

 3. Framhäv er story och ert budskap. 
  Något som fortfarande är en trend är att framhäva sin story eller budskap och leda besökaren vidare i sin design. En platt design utan känsla nej tack! Besökaren vill gärna få en mer inblick vem ni är som företag och vad ni vill förmedla. Alla delar inte samma åsikter så försök fokusera på den målgrupp som du vill attrahera till din hemsida. Några exempel på hemsidor med en unik och trendig design: DropBox.com eller apple.com för inspiration.

   

 4. Personliga och skräddarsydda illustrationer.
  Som vi nämnde tidigare så vill man sticka ut och vara unik. Personliga och skräddarsydda ikoner är därför något som är trendigt och gör att man direkt förknippar ikonen eller illustrationerna med ditt företag eller hemsida.

  Behöver ni en hemsida? TeQiDesign hjälper er gärna med att bygga en hemsida med en skräddarsydd design!

Leave a Reply

Close Menu